
Regina Czubak
Cześć! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Od 2012 roku pomagam osobom dietetycznie w poprawie jakości życia i zdrowia. Dietetyka i wpływ żywienia na zdrowie są dla mnie ogromną pasją. Jest to niesamowicie dynamiczna dziedzina nauki, dlatego ciągle się rozwijam i biorę udział w szkoleniach i praktykach poszerzających moje kompetencje.
Doświadczenie
Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera, a w późniejszym czasie również i magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Odbyłam również praktyki w Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II, Domu Pomocy Społecznej w Krakowie. Dzięki temu miałam szansę zapoznać się z zaleceniami żywieniowymi dla dzieci, dorosłych, chorych i starszych. Co więcej mam możliwość zastosować zdobytą wiedzę w praktyce.
Realizuję program skóra, włosy, paznokcie w Just be FIT. Jest to program pomagający przede wszystkim kobietom zadbać o regenerację i odżywienie włosów oraz paznokci, dodatkowo zadbać o cerę skóry.
Wraz z Anną Paruch jestem założycielem programu Diety Klinicznej w Just be FIT. Jest to program, w którym wspieram pacjentów w różnych jednostkach chorobowych.
Wraz z Anną Paruch jestem założycielem Gabinetu dietetycznego online. Jest to miejsce, w którym wspieramy przez wideokonsultacje naszych pacjentów w różnych jednostkach chorobowych.
Prowadzę prelekcje z zakresu psychodietetyki oraz dietetyki klinicznej – doszkalające dietetyków chcących poszerzać swoją wiedzę w tych zakresach.
Dbam o jakość artykułów na stronie Just be FIT. Jestem autorką licznych publikacji. W naszej sekcji artykuły możecie Państwo znaleźć moje publikacje w kategoriach: Zdrowie, Odchudzanie oraz porady dietetyczne.
Mam przyjemność tworzyć z Restauracjami Hotelowymi nasz autorski projekt – FIT menu. Chcemy tym projektem wprowadzać jeszcze zdrowszą kuchnię do Hoteli na terenie Polski.
Głównym celem firmy Just be FIT jest zwiększenie świadomości i poziomu zdrowia każdej osoby, zachowując przy tym najwyższe standardy wypracowane przeze mnie na przestrzeni lat przy pracy z moimi pacjentami
Specjalizacja
Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:
- 2021
– Zdrowa suplementacja włosów
– Dieta w pracy dietetyka klinicznego
– Żywienie kobiet w ciąży i połogu (II)
- 2020
– Odpowiednie żywienie przy wypadaniu włosów
– Dieta, a karmienie piersią
– Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
– Psychodietetyka w praktyce
– Kongres Food Forum Dietoterapia chorób cywilizacyjnych i zaburzeń hormonalnych
– Warsztaty podczas Kongresu – Celiakia, a Hashimoto – fakty i mity na temat diety bezglutenowej
– Warsztaty podczas Kongresu – Choroba Hashimoto a otyłość – co nowego wiemy?
– Warsztaty podczas Kongresu – Dieta przeciwzapalna w PCOS i insulinooporności
– Warsztaty podczas Kongresu – Nutrigenetyka w gabinecie dietetyka, czyli jak wykorzystać najnowsze osiągnięcia naukowe w praktyce
- 2019
– Dieta w niewydolności serca
– Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (II)
– Żywienie kobiet w ciąży
- 2018
– Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
– Wegetarianizm w kontekście kształtowania sylwetki
– Bilansowanie diet wegetariańskich
- 2017
– Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
– Jak schudnąć z insulinoopornością
– Podstawy Dietetyki Klinicznej
- 2016
– Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
– Standardy jakości dla sieci handlowych i urzędowa kontrola żywności
– Szkolenie Dietetyka w praktyce
- 2015
– Kurs Pscyhodietetyka – anoreksja i bulimia
– Kurs Psychodietetyka – praca z pacjentem otyłym
- 2013
– Kurs Cukrzyca
– Kurs Dietetyka Sportowa