Regina Czubak

Dyplomowany Dietetyk
Doświadczenie: 8 lat

Cześć! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Od 2012 roku pomagam osobom dietetycznie w poprawie jakości życia i zdrowia. Dietetyka i wpływ żywienia na zdrowie są dla mnie ogromną pasją. Jest to niesamowicie dynamiczna dziedzina nauki, dlatego ciągle się rozwijam i biorę udział w szkoleniach i praktykach poszerzających moje kompetencje.

Doświadczenie

Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera, a w późniejszym czasie również i magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Odbyłam również praktyki w Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II, Domu Pomocy Społecznej w Krakowie. Dzięki temu miałam szansę zapoznać się z zaleceniami żywieniowymi dla dzieci, dorosłych, chorych i starszych. Co więcej mam możliwość zastosować zdobytą wiedzę w praktyce.

Prowadzę prelekcje z zakresu psychodietetyki oraz dietetyki klinicznej – doszkalające dietetyków chcących poszerzać swoją wiedzę w tych zakresach.

Dbam o jakość artykułów na stronie Just be FIT. Jestem autorką ponad 100 publikacji. W naszej sekcji artykuły możecie Państwo znaleźć moje publikacje w kategoriach: Zdrowie, Odchudzanie, Porady dietetyczne.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

  • 2013 – Kurs Dietetyka Sportowa
  • 2014 – Kurs Cukrzyca
  • 2015 – Kurs Psychodietetyka – praca z pacjentem otyłym
  • 2015 – Kurs Pscyhodietetyka – anoreksja i bulimia
  • 2017 – Szkolenie Dietetyka w praktyce
  • 2017 – Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • 2018 – Standardy jakości dla sieci handlowych i urzędowa kontrola żywności
  • 2019 – Jak schudnąć z insulinoopornością
  • 2020 – Bilansowanie diet wegetariańskich
  • 2020 – Kongres Food Forum Dietoterapia chorób cywilizacyjnych i zaburzeń hormonalnych
  • 2020 – Warsztaty podczas Kongresu – Celiakia, a Hashimoto – fakty i mity na temat diety bezglutenowej
  • 2020 – Warsztaty podczas Kongresu – Choroba Hashimoto a otyłość – co nowego wiemy?
  • 2020 – Warsztaty podczas Kongresu – Dieta przeciwzapalna w PCOS i insulinooporności
  • 2020 – Warsztaty podczas Kongresu – Nutrigenetyka w gabinecie dietetyka, czyli jak wykorzystać najnowsze osiągnięcia naukowe w praktyce