
Oliwia Szwaja
Cześć ! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki oraz technologiem żywności. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Dietetyka od wielu lat jest moją ogromną pasją. Szczególnie interesuję się tematyką włosów, skóry oraz paznokci, zaburzeniami odżywiania, dietami wegetariańskimi oraz suplementacją prozdrowotną. Praca z pacjentem i możliwość pomocy daje mi ogromną satysfakcje.
Doświadczenie
Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera oraz magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Już podczas studiów brałam udział w licznych szkoleniach, kursach, aby poszerzyć swoją wiedzę z zakresów dietetyki.
Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie w dziedzinie żywienia postanowiłam stworzyć program skóra, włosy, paznokcie. Jest to program pomagający przede wszystkim kobietom zadbać o regenerację i odżywienie włosów oraz paznokci, dodatkowo zadbać o cerę skóry. Uważam, że trwała zmiana zaczyna się dopiero tam, gdzie postanowimy zmienić nasz styl życia.
Jestem autorką licznych publikacji o tematyce dietetycznej dla włosów, skóry oraz paznokci.
Specjalizacja
Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:
- 2014 – Kształtowanie kobiecej sylwetki
- 2014 – Trądzik-dieta i suplementacja
- 2015 – Podstawy Dietetyki
- 2015 – Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
- 2016 – Wegetarianizm w kontekście kształtowania sylwetki
- 2017 – Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
- 2018 – Żywienie kobiet w ciąży
- 2018 – Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- 2019 – Dieta w niewydolności serca
- 2019 – Psychodietetyka w praktyce
- 2019 – Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
- 2020 – Dieta, a karmienie piersią
- 2020 – Bilansowanie diet wegetariańskich i wegańskich
- 2020 – Odpowiednie żywienie przy wypadaniu włosów
- 2020 – Zdrowa suplementacja włosów