Oliwia Szwaja

Dyplomowany Dietetyk
Doświadczenie: 7 lat

Cześć ! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki oraz technologiem żywności. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Dietetyka od wielu lat jest moją ogromną pasją. Szczególnie interesuję się tematyką włosów, skóry oraz paznokci, zaburzeniami odżywiania, dietami wegetariańskimi oraz suplementacją prozdrowotną. Praca z pacjentem i możliwość pomocy daje mi ogromną satysfakcje.

Doświadczenie

Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera oraz magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Już podczas studiów brałam udział w licznych szkoleniach, kursach, aby poszerzyć swoją wiedzę z zakresów dietetyki.

Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie w dziedzinie żywienia postanowiłam stworzyć program skóra, włosy, paznokcie. Jest to program pomagający przede wszystkim kobietom zadbać o regenerację i odżywienie włosów oraz paznokci, dodatkowo zadbać o cerę skóry. Uważam, że trwała zmiana zaczyna się dopiero tam, gdzie postanowimy zmienić nasz styl życia.

Jestem autorką licznych publikacji o tematyce dietetycznej dla włosów, skóry oraz paznokci.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

  • 2014 – Kształtowanie kobiecej sylwetki
  • 2014 – Trądzik-dieta i suplementacja
  • 2015 – Podstawy Dietetyki
  • 2015 – Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
  • 2016 – Wegetarianizm w kontekście kształtowania sylwetki
  • 2017 – Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
  • 2018 – Żywienie kobiet w ciąży
  • 2018 – Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • 2019 – Dieta w niewydolności serca
  • 2019 – Psychodietetyka w praktyce
  • 2019 – Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
  • 2020 – Dieta, a karmienie piersią
  • 2020 – Bilansowanie diet wegetariańskich i wegańskich
  • 2020 – Odpowiednie żywienie przy wypadaniu włosów
  • 2020 – Zdrowa suplementacja włosów