
Oliwia Szwaja
Cześć ! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki oraz technologiem żywności. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Dietetyka od wielu lat jest moją ogromną pasją. Szczególnie interesuję się tematyką włosów, skóry oraz paznokci, zaburzeniami odżywiania, dietami wegetariańskimi oraz suplementacją prozdrowotną. Praca z pacjentem i możliwość pomocy daje mi ogromną satysfakcje.
Doświadczenie
Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera oraz magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Już podczas studiów brałam udział w licznych szkoleniach, kursach, aby poszerzyć swoją wiedzę z zakresów dietetyki.
Współrealizuję program skóra, włosy, paznokcie. Jest to program pomagający przede wszystkim kobietom zadbać o regenerację i odżywienie włosów oraz paznokci, dodatkowo zadbać o cerę skóry. Uważam, że trwała zmiana zaczyna się dopiero tam, gdzie postanowimy zmienić nasz styl życia.
Jestem autorką licznych publikacji o tematyce dietetycznej dla włosów, skóry oraz paznokci.
Specjalizacja
Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:
2021
- Zdrowa suplementacja włosów
- Bilansowanie diet wegetariańskich i wegańskich
2020
- Odpowiednie żywienie przy wypadaniu włosów
- Dieta, a karmienie piersią
- Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
- Psychodietetyka w praktyce
2019
- Dieta w niewydolności serca
- Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Żywienie kobiet w ciąży
2018
- Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
- Wegetarianizm w kontekście kształtowania sylwetki
2017
- Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
- Podstawy Dietetyki
2015
- Kształtowanie kobiecej sylwetki
- Trądzik-dieta i suplementacja