Oliwia Szwaja

Dyplomowany Dietetyk
Doświadczenie: 7 lat

Cześć ! Jestem magistrem, inżynierem dietetyki oraz technologiem żywności. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Dietetyka od wielu lat jest moją ogromną pasją. Szczególnie interesuję się tematyką włosów, skóry oraz paznokci, zaburzeniami odżywiania, dietami wegetariańskimi oraz suplementacją prozdrowotną. Praca z pacjentem i możliwość pomocy daje mi ogromną satysfakcje.

Doświadczenie

Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera oraz magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Już podczas studiów brałam udział w licznych szkoleniach, kursach, aby poszerzyć swoją wiedzę z zakresów dietetyki.

Współrealizuję program skóra, włosy, paznokcie. Jest to program pomagający przede wszystkim kobietom zadbać o regenerację i odżywienie włosów oraz paznokci, dodatkowo zadbać o cerę skóry. Uważam, że trwała zmiana zaczyna się dopiero tam, gdzie postanowimy zmienić nasz styl życia.

Jestem autorką licznych publikacji o tematyce dietetycznej dla włosów, skóry oraz paznokci.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

2021

  • Zdrowa suplementacja włosów
  • Bilansowanie diet wegetariańskich i wegańskich

2020

  • Odpowiednie żywienie przy wypadaniu włosów
  • Dieta, a karmienie piersią
  • Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
  • Psychodietetyka w praktyce

2019

  • Dieta w niewydolności serca
  • Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Żywienie kobiet w ciąży

2018

  • Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
  • Wegetarianizm w kontekście kształtowania sylwetki

2017

  • Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
  • Podstawy Dietetyki

2015 

  • Kształtowanie kobiecej sylwetki
  • Trądzik-dieta i suplementacja