
Marta Wiśniewska
Cześć! Jestem inżynierem Technologii żywności, ze specjalizacją ds. żywienia człowieka. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Aktualnie poszerzam swoją wiedzę na II stopniu Technologii żywności oraz na studiach podyplomowych, na kierunku Żywienie w Zdrowiu i Chorobie – Dietetyka Kliniczna, na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Prace dyplomowe poświeciłam tematyce onkologicznej i osobom starszym. Szczególnie interesuje się tematyką chorób układu pokarmowego, a zwłaszcza chorobami jelit.
Doświadczenie
Dietetykiem w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Aktualnie poszerzam swoją wiedzę na II stopniu Technologii żywności oraz na studiach podyplomowych, na kierunku Żywienie w Zdrowiu i Chorobie – Dietetyka Kliniczna, na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Uważam że żywienie jest jednym z głównych czynników wypływających na zdrowie i sprawność. Dlatego też praca daje mi ogromna satysfakcje kiedy mogę pomóc w osiągnieciu wymarzonej sylwetki ale przede wszystkim istotnie wpłynąć na poprawę stanu zdrowia i jakości życia pacjenta.
Prowadzę prelekcje z tematyki chorób układu pokarmowego.
Jestem autorką licznych artykułów o tematyce dietetycznej.
Specjalizacja
Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:
2021
- Szkolenie „Kobieta – hormony – żywienie”
- Dieta w pracy dietetyka klinicznego
2020
- Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało
2019
- Ogólnopolska Konferencja Psychika a Dietetyka w Łodzi
- Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Szkolenie z perspektywy dietetyka „Postępowanie z pacjentem onkologicznym” Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
2018
- Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
- Konferencja PEI w Warszawie – Największa edukacyjna konferencja fitness w Europie
2017
- Diety odchudzające jako przyczyna otyłości
- Jak schudnąć z insulinoopornością
- Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka o czym powiedzą nam wyniki badań pacjenta
2016
- Standardy jakości dla sieci handlowych i urzędowa kontrola żywności
- Szkolenie Dietetyka w praktyce