Marta Wiśniewska

Dyplomowany dietetyk
Doświadczenie: 7 lat

Cześć! Jestem inżynierem Technologii żywności, ze specjalizacją ds. żywienia człowieka. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Aktualnie poszerzam swoją wiedzę na II stopniu Technologii żywności oraz na studiach podyplomowych, na kierunku Żywienie w Zdrowiu i Chorobie – Dietetyka Kliniczna, na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Prace dyplomowe poświeciłam tematyce onkologicznej i osobom starszym. Szczególnie interesuje się tematyką chorób układu pokarmowego, a zwłaszcza chorób jelit.

Doświadczenie

Dietetykiem w praktyce zostałam kończąc tytuł inżyniera na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Aktualnie poszerzam swoją wiedzę na II stopniu Technologii żywności oraz na studiach podyplomowych, na kierunku Żywienie w Zdrowiu i Chorobie – Dietetyka Kliniczna, na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Uważam że żywienie jestem jednym z głównych czynników wypływających na zdrowie i sprawność. Dlatego też praca daje mi ogromna satysfakcje kiedy mogę pomóc  w osiągnieciu wymarzonej sylwetki ale przede wszystkim istotnie wpłynąć na poprawę stanu zdrowia i jakości życia pacjenta.

Prowadzę prelekcje z tematyki chorób układu pokarmowego.

Jestem autorką licznych artykułów o tematyce dietetycznej.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

2021

  • Szkolenie „Kobieta – hormony – żywienie”
  • Dieta w pracy dietetyka klinicznego

2020

  • Zestresowane jelita, czyli dlaczego zdrowa dieta to za mało

2019

  • Ogólnopolska Konferencja Psychika a Dietetyka w Łodzi
  • Audytor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Szkolenie z perspektywy dietetyka „Postępowanie z pacjentem onkologicznym” Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

2018

  • Żywienie i suplementacja w zespole jelita drażliwego
  • Konferencja PEI w Warszawie – Największa edukacyjna konferencja fitness w Europie

2017

  • Diety odchudzające jako przyczyna otyłości
  • Jak schudnąć z insulinoopornością
  • Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka o czym powiedzą nam wyniki badań pacjenta

2016 

  • Standardy jakości dla sieci handlowych i urzędowa kontrola żywności
  • Szkolenie Dietetyka w praktyce