Klaudia Jewiarz

Dyplomowany Dietetyk
Doświadczenie: 5 lat

Cześć! Jestem dyplomowanym dietetykiem i technologiem żywności. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na Wydziale Technologii Żywności. Prace dyplomowe poświęciłam tematyce prozdrowotnych właściwości roślin oraz dietoterapii cukrzycy ciężarnych. Dietetyka jest dziedziną, która ciągle się rozwija, więc swoją wiedzę stale poszerzam na szkoleniach i konferencjach naukowych. W swojej pracy szczególnie poświęcam się żywieniu kobiet w ciąży i karmiących oraz żywieniu dzieci.

Doświadczenie

Dietetykiem zostałam uzyskując tytuł inżyniera na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Aktualnie poszerzam swoją wiedzę na II stopniu na kierunku Dietetyka oraz Technologia Żywności. Podczas studiów odbyłam praktyki m.in. w Szpitalu Specjalistycznym im. Józefa Dietla w Krakowie oraz w Centrum Medycznym w Bukownie.

Mam przyjemność współtworzyć z Restauracjami Hotelowymi nasz autorski projekt – FIT menu. Chcemy tym projektem wprowadzać jeszcze zdrowszą kuchnię do Hoteli na terenie Polski.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

2021

  • Dietoterapia w praktyce
  • Żywienie w sporcie
  • Żywienie kobiet w ciąży i połogu (II)
  • Psychodietetyka (I)

2020

  • Praktyczna dietoterapia cukrzycy
  • Dieta, a karmienie piersią
  • Żywienie i suplementacja kobiet w ciąży
  • Żywienie dzieci w pierwszym roku życia

2019

  • Dieta w niewydolności serca
  • Żywienie kobiet w ciąży i połogu (I)

2018

  • Szkolenie Dietetyka w praktyce
  • Podstawy Dietetyki Klinicznej
  • Bilansowanie diet wegetariańskich